Claudy & Ben’s boerenchique feest in eigen tuin!

augustus 22, 2020

Daar kreeg ik dan weer een heel leuk mailtje van een superlief en enthousiast koppel voor een boerenchique huwelijk te fotograferen in Nederland.
YES, van zo mailtjes word ik meteen blij. Ik denk aan een huwelijk in de tuin, tussen de fruitbomen, strobalen met witte doeken over, overal kleurrijke wilde bloemen, glazen vaasjes en potjes met kaarsjes in, een grote witte tent met planken vloeren, lange tafels waar iedereen samen gezellig aan eet,… dat zijn de superleuke, ontspannende, fotografisch-waardige huwelijken waar ik van hou!

Na een eerste kennismaking was het meteen in de chacose, Claudy en Ben, een heerlijk Nederlands jong koppel zonder al te veel stress maar met veel enthousiasme.
Een koppel naar mijn hart!

En toen… dé dag. 22 augustus 2020, daar gaan al belletjes rinkelen zeker? Ja… wat met corona? Wel, in Nederland waren ze toen nog niet in de lockdown of mondmasker fase. Dus terwijl hier in België de huwelijksfeesten 1 voor 1 werden geannuleerd, kon het in Nederlands gewoon nog doorgaan op dat moment. Ik moet zeggen, dat ik daar zeker niet rouwig om was. We zaten MIDDEN in het trouwseizoen en ik had al een tijdje thuis gezeten zonder werk, dus ik voelde mij juist een kind in een snoepwinkel toen ik daar heel de dag weer mijn ding mocht doen!
Wel wat rare en vragende blikken waarom ik nu eigenlijk een mondmasker op had… “Oja, de fotografe is van België, we snappen het”. Gek om te denken dat het enkele weken erna in Nederland ook gewoon de normaalste zaak was om een mondmasker te dragen.

Ik heb me helemaal kunnen laten gaan met de detail en sfeer foto’s, we hebben ‘s avonds nog wat mooi licht gekregen voor enkele leuke silhoutte foto’s (love them) en ik ben super voldaan terug naar huis gereden.
Ik kan wel zeggen dat ik een zéér gelukkig mens was die dag, mede door de vriendelijkheid en openheid van het koppel én alle gasten!


Feestlocatie: eigen tuin in Tungeroy, Weert
Catering:
Messcherp Catering
Make-up: Carool Platteel
Kleed: Ann & John bruidsmode
Kostuum: Cramers van Asten
Bloemen: komen van bij Saes, schoonmoeder heeft de boeketten gemaakt.